+36 70 337 8364 evapat30@gmail.com

Konfliktuskezelés mediációval (mediációs coaching)

Milyen magánéleti helyzetekben érdemes a mediációs coaching-ot igénybe venni?

 • elviselhetetlen feszültséget, nyomasztó légkört fenntartó párkapcsolati konfliktusok, melyek elkerülhetetlenül kihatással vannak a környezetünkre (pl. gyerekek, közeli családtagok) is;
 • tágabb családon belüli vitás kérdések (például öröklés, anyagi javak elosztása, személyes érdekellentétek), amelyek a beszélőviszony megszakadásához, rosszabb esetben állandó háborúság kialakulásához vezetnek;
 • mozaikcsaládokban fellépő konfliktusok, érdekellentétek;
 • szülők-kamaszgyerekek közötti kommunikációs nehézség, a kamaszgyerekek kezelhetetlen lázadozása kapcsán;
 • iskolai konfliktusok tanárokkal, szülőtársakkal, amely a hosszútávú együttműködését akadályozza az adott közösségnek.

 

Munkahelyi konlfliktuskezelés másként: mikor érdemes mediációs coachingot igénybe venni?

Munkahelyi konfliktuskezelés

 

 • két munkatárs közötti feszültség olyan mértékűvé fokozódik, hogy az már kihatással van a munkahelyi légkörre, a munkateljesítményre, valamelyik fél távozásával fenyeget, vagy polarizálja a csapaton belül dolgozókat;
 • egy adott csapaton belül ismétlődő konfliktusok, feszültségek alakulnak ki, amely rongálja a munkahelyi légkört, negatív hatással van a teljesítményre, egy vagy több dolgozó távozásával fenyeget;
 • a cégen belüli csapatok között keletkezik újra meg újra konfliktus, vagy a már fennálló feszült helyzet tartósulni látszik.

Mit jelent a mediáció?

A mediáció békéltetést jelent, ahol a beszélgetés vezetője (a mediátor) támogatja a vitás feleket. A folyamat során egymás ellentétes szempontjainak megértésével a felek elérendő céljai közelítenek egymáshoz, és végül  konszenzus születik, ahol mindkét fél elégedetten éli meg, hogy érdekei megfelelő mértékben érvényesülnek.

Hogyan kapcsolódik mindez a coaching-al?

Tevékenységem során nem csak a konszenzus megszületéséhez segítem hozzá ügyfeleimet, hanem olyan azonnal használható munkahelyi konfliktuskezelő technikákat is kezükbe adok, amelyeket akár az adott helyzet kapcsán, akár a későbbiekben felmerülő egyéb vitás helyzetek vonatkozásában nagy hatékonysággal használhatnak.

Ezen túl vállalom azt is, hogy a megszületett konszenzus (megegyezés) fennmaradásában támogatom a feleket további személyes találkozók során. Amennyiben pedig nehézség adódna a kialakult stabilitás fenntartásában, segítek feloldani az újabb feszültségeket.

Mediációs coaching tevékenységemhez a tapasztalatokat az általam eddigiekben vezetett számos mediációs folymat, illetve pszichoterápiás tapasztalatom ötvözéséből nyerem.

Ez jelenti a garanciát arra, hogy nagyon hamar átlátom a vitás helyzetek „koreográfiáját”, a vitás felek eltérő motivációit, a háttérben fennálló magánéleti vagy munkahelyi konfliktushelyzetek dinamikáját.

Ezen információk birtokában hatékonyan, és diplomatikusan vezetem a mediációs folyamatot a megoldás irányába.

Kiknek szól a fenti lehetőség?

 • A munkahelyen az emberek jól létéért feleős Humán Erőforrás részleget vezető HR-eseknek
 • cégvezetőknek és intézményvezetőknek
 • konfliktusban álló magánszemélyeknek vagy csoportoknak

 

Az említett esetekben megoldást jelenthet egy pártatlan szakember bevonása, ahol nyugodt körülmények között lehet rátekintést nyerni az adott szituációra, és a tiszta kommunikáció támogatásával, egymás nézőpontjának megértésével az adott helyzet megoldási alternatívái csodálatosan körvonalazódni kezdenek.

Érdeklődés, bejelentkezés:

Hívás/Call