+36 70 337 8364 evapat30@gmail.com

Dr. Pataki Éva coach, tréner, pszichiáter

Ki vagyok, és miben hiszek….?

Gyerekorvosnak készültem, de végül a pszichiátria irányába sodort az élet, és jól tette…..

Pszichiáterként nagyon hamar beigazolódott, hogy az én utam az emberekkel való foglalkozás, a nehézségeik megoldásában történő aktív és hatékony közreműködés.

Dolgoztam kórházban, rendelőben, illetve saját praxis keretei között.

Mindeközben folymatosan képeztem magamat: a pszichoterapeuta képzéstől kezdve elsajátítottam a coaching, mediáció és trénerkedés fortélyait, és mára elsősorban ez utóbbi területek képezik tevékenységem túlnyomó részét.

Az elmúlt 19 évben napi szinten számos ügyfél fordult hozzám kérdéseivel, gondjaival, amelynek köszönhetően nagy tapasztalat birtokában segíthetem a hozzám forduló ügyfeleket.

Pszichoterapeutaként a hozzám fordulók tünetei, illetve szubjektív szinten megélt elakadásai alapján, „jó helyen, jó sorrendben” feltett kérdéseimmel, aktív visszajelzésekkel, „tükör” tartásával segítem a hozzám fordulókat.

Abban a biztonságos, elfogadó, ítélkezésmentes közegben, amit egy támogató szakember jelenléte biztosít, sokkal könnyebb megnyílni, szembenézni külső és belső problémáinkkal, és rálátni arra, hogy mi is a valódi forrása nehézségeinknek.

Csak ízelítőként hadd idézzek néhány példát, milyen ügyfelekkel dolgozom együtt a mindennapok során.

Találkozom számos kedves, tehetséges, csinos fiatal nővel, akik hosszas keresgélés után sem  találják az „igazit”. Újra meg újra csalódást, vagy kiábrándulást élnek meg kapcsolataikban, de a „miért”-re nem találják a választ.

Középkorú, odaadó férfiakkal, akik úgy érzik, hogy otthonról csak az elégedetlenség, kritika érkezik, holott ők erejükön felül próbálják biztosítani a család egzisztenciális és érzelmi biztonságát.

Olyan férfiakkal és nőkkel, akik életük középső szakaszában elbizonytalanodnak, jó irányba halad-e az életük, vagy valójában eddig csak a vélt vagy valós kötelességeknek, elvárásoknak próbáltak eleget tenni, de nem tudják, hogyan is lehetne önmaguk vágyait, jóllétét is szem előtt tartani.

Párokkal, akik egymással új családot alapítottak, de kapcsolatukat terhelik  korábbi életük szereplőinek fájdalma, rosszindulata, vagy féltékenysége, ők mégis keresik az új harmónia megteremtésének lehetőségét.

És még sorolhatnám változatos élethelyzetek sokaságát, ahol a hozzám fordulók felismerik, hogy együtt lehet ugyan élni bizonyos nehézségekkel, de ha van más út, miért is ne lehetne egy könnyedebb, harmonikusabb minőségben élni a mindennapokat?

És persze vannak helyzetek, ahol nincs döntési lehetőség: változtatni kell, mert az adott állapot még csak rövidtávon sem élhető, elviselhető.

A visszajelzések alapján bizalomteli, nyitott, elfogadó viszonyulásomnak köszönhetően klienseim könnyen megnyílnak, és hamar eljutunk problémáik, tüneteik valódi okainak megértéséhez.

Szakemberként abban is támogatást tudok nyújtani, hogy a felbukkanó, néha fájdalmas felismerésekkel történő megbirkózás során biztonságos, elfogadó közeget teremtve a megoldás irányába haladjon tovább a folyamat.

Hiszek abban, hogy sok olyan nehézség van az életünkben, amivel hosszasan lehet együtt élni, de ha van rá megoldás, akkor miért ne  ragadjuk meg a lehetőségét?

Hiszek abban, hogy egy külső segítő kapaszkodót tud nyújtani nehéz helyzeteinkben, és nem von le semmit az értékünkből, ha elfogadjuk a segítséget…

Hiszek abban, hogy vannak nehézségek, amikre  a saját életünkön belülről korlátozott a  rálátásunk, kívülről azonban könnyen felismerhetőek, és így sikeresen megoldhatóak.

Dr. Pataki Éva mediációs coach, EQ tréner, pszichiáter
Tel.: 06 70 337 8364
Hívás/Call